BLOGG TEAM ASBY

Vi hade i alla fall INTE tur med Vädret !

Vi kom hem sen i går kväll.

Vi hade varit och "BADAT" på ISABRGSTRITTEN i helgen.

SUCCESS var anmäld till 80 Km-klassen. Där han skulle gå i ett  "lugnt o behagligt tempo".

Den här gången var vi ute i god tid. Vi fick upp groom-tältet och framställt ALLA grejor, hinkar mm på sina platser och allt vatten var upphällt och förberett. Jag och SUCCESS  hade promenerat sista kilometrarna på banan in till grind och mål.

När vi gick där på banan såg jag att det var RIKTIGT LERIGT på vissa ställen.

Senare berättade tre av tävlings-arrangörerna att det hade diskuterats om att STÄLLA IN Tävlingen för en vecka sedan. Men den sista veckan hade det "bara regnat på nätterna", så tävlingen ställdes EJ in.

 

På kvällen åkte vi ut och "Rekade Banan" och alla "Hink-ställen".Vi han tom med att kolla den Vackra utsikten från skidbacken som vi skulle rida upp till imorgon.

Success fick betat gräs, vi fick i oss lite mat och sen var det tidigt i säng.

 

     Första Slingan :

Nästa dag gick starten kl 9.00 och regnet öste ner !

Vi i klass 1 skulle lotsas över en större väg till en sandgrop, ca 1 km från Tävlingsområdet. Där skulle våran start gå, och första slingan på 30 km skulle avverkas.

Jag beslöt mig för att inte starta samtidigt med de andra för att hålla SUCCESSS så lugn som möjligt i början. Så vi startade en liten stund efter de andra.   - Lugnt å´ Fint travade vi ut på den första slingan.

 

Success kändes fräsh o fin så vi joggade på.... efter några km kom vi ifatt det första ekipaget. Hon ropade till mig att hon inte visste åt vilket håll hon skulle eftersom det var fel-skyltat....

I skogen satt en RÖD markering = som betyder sväng Höger. Men vägarna du hade att välja på gick antingen Rakt fram eller åt Vänster. - Rid åt Vänster ! ropade jag tillbaka, och svängde.

Sen ganska snart kom " Sankmarken" !!!

Surt och Blött och kladdig Lera.....

Mitt i eländet spetsade Success öronen... Där framme låg en klunga Hästar, som försiktigt tog sig igenom ett  "Surträsk". Success var glad att få sällskap - så vi slöt oss till klungan.

 

Så var vi ute på grusväg igen... och det bjöd till lite galopp och ett eller annat bocksprång.

Vi låg där och rullade i ett jämt tempo på ca 17,5 km/h... när Success tittade på mig med ett öga och sa: 

- Öh, här kan vi inte ligga o maska... Det regnar ju... kom så dra vi iväg så vi kommer fram nån gång !

- Ok, svarade jag.

Success la in nästa växel och vi rullade ifrån flocken sakta men säkert.

Då låg vi därute i Ösregnet själva igen. Jag kände hur regnbyxorna var genomblöta, då dom envisades med att kasa upp ovanför knäna hela tiden. Jag började knäppa upp spännerna så att jag snabbt skulle kunna lämna över dem till hinknissarna i skogen. Det var ca 3 km kvar till första Hink-mötet. Bäst som jag satt där och fibblade med regnbyxorna så började Success spetsa öronen igen o ökade en aning....

Jodå, mkt riktigt där framme var nästa två Hästar med sina ryttare. Då var vi uppe i täten redan utan att ha ridit på. Vi låg där en stund bakom dem o joggade lite. Väl ute på grusvägen igen så bjöd det till ännu en galopp.

Success ville förbi ! Men den här gången fick han inte. Vi hade någon km kvar till Hink-mötet, och vi har ingen brådska, sa jag till Success. Han blev lite sur, la öronen bakåt och blängde åt den ena Travaren.

 

Av med regnbyxan - ett par morötter till Success - två snabba ord - och iväg igen.

-Det var första Hink-mötet.

 

En ca 10 km till i ösregn innan nästa möte. Inte många sekunder där heller.

 

Tredje och sista Hink-mötet på denna slinga tog Succeess en liten slurk KwikBeet-vatten. Han dricker alltid dåligt på första slingan. Nu återstår det 10 km till veterinär-grind ......

 

1 Km kvar till Vetrinärgrind. Regnet öser fortfarande ner, och marken som redan innan var mättad av vatten är som en sjöbotten med oviss grund på sina ställen.

 

Hela vetgrind och vilan är flyttad in i ridhuset pga allt regnande. Vi kommer in först till veterinären. Puls: 40 slag/m. Travar upp. Får OK. Vilan är 30 min sen bär det ut på andra slingan som även den är 30 km. Vi skall nu rida upp för Isaberg och ner igen.

 

Här gör vi vår stora miss idag ....

Alla saker som vi så fint hade ställt iordning dagen innan - bars nu ner till ridhuset. Torra kläder o skor till mig, torrt ländtäcke till Success, hans mat, hö och vatten mm mm. Vi skulle ridit ut först - men blev ej klara i tid till ut-tiden ! Vilket var mycket frustrerande ! Det var bara att gilla läget och ge sig ut igen - Näst SIST !

 

Men men, - Vi var ju bara här för att genomföra en lugn och godkänd ritt !

 

Och det hade nästan slutat regna lagom tills vi kom iväg. Efter ett tag tittade tom SOLEN fram.

 

     Andra Slingan:

Vid första Hinks-mötet kunde vi knäppa av ländtäcket och ta av mitt regnskydd - Härligt !

 

Andra stoppet (45 km) var uppe på Toppen av berget.

 - Success drack en halv hink KwikBeet-vatten. Jag åt upp en Banan o fick en ny dricka.

 

Emmas-pappa-hinknisse frågade mig däruppe om det var tufft upp för Berget. Jag svarade att det värsta var all sörja och lera man skall ta sig igenom, man vågar ju inte trava igenom skiten för man vet inte vad som döljer sig under. Hemma hade man vänt och ridit hem igen. Det är så att man funderar på att BRYTA Tävlingen, fortsatte jag.

 

Vid sista Hink-mötet, en mil  innan grinden hade vi två ryttare före oss. Success kändes fräsh och hade mkt kvar att ge till sista slingan.

Om det skulle kännas så här bra -  så lägger vi nog i en högre växel, trots allt..... Han joggade på bra och vi kunde ta av sadeln och  gå rätt in till veterinären.

 

Jaha... det trodde jag det !

 

Puls :  38 s/m. Veterinären tittade på mig frågande och sa:  - Brukar han ha så här låg puls ? Och så klämde han o kände överallt - Jag tar pulsen en gång till, sa han .... 40 s/m .... Du kan trava upp. VI travade längs med gången och tillbaka - Vänta här, sa veterinären och så hämtade han en annan veterinär. Du kan trava upp igen....!

När vi travat upp en andra gång, för två veterinärer, så ville han se hästen trava upp på hårt underlag utanför på assfalten. Han var "nog halt". Så jag gick ut och väntade på att båda veterinärerna skulle komma. Då kom istället huvuddomaren ut och sa: Karen, Du är tyvärr utesluten ! Du är utesluten pga hälta. Det blir ingen upptrav ute, för alla skall ha samma chans på samma underlag.

Jaha, sa  jag snopet .... Så var den här Tävlingsdagen slut för våran del.

 

Det var bar att pyssla om Success, packa ihop och återvända hem.