Distanstävlingar 2010

Vinterträning på ALE-Hästspa Januari-Mars 2010

Success åker till ALE-Hästspa i slutet på januari 2010.
Där stannar han 1,5 månad på träning. Dagarna består av att skritta och trava i bassäng, på ett rullband. Därefter duscha och torka sig torr i ett solarie. Han blev även skrittad av "Susanne´på ALE- Spa" flera dagar i veckan.
Success jobbade på jättebra redan från start, och tog "simm-träningen på största allvar. Han fick besök flera ggr, av sina gamla ägare och tränare. De lade märke till att han trivdes. För Succe tittade på dem stolt, samtidigt som han travade på i bassängen.

Tiden gick snabbt och jag kunde koncentrera mig på "min egna träning".
Den bestod av: Gym 2 ggr/vecka, Simning 1-2 grr/vecka, Power-yoga 90 min/vecka pluss Power-walk 5-6 dagar/vecka.
Allt detta efter att ha fått fantastisk hjälp av min sjuk-gymnast med att stärka och träna upp min trasiga rygg.
Idag kan jag både rida, tävla och mocka UTAN rygg-bältet ! ! !

Den 11 Mars kommer Succe hem igen. Vältränad och fin, men med en liten förkylning i bagaget. Hosta o lite feber resulterade i Hippotrim i en vecka. Det tog ett bra tag innan allt snor försvann - Så inte förrän i April kunde jag börja ta upp träningen på Success igen.

Isabergsritten 7 Augusti 2010

                             DM-SMÅLAND  2010
Ganska exakt ett år efter sista tävlingen... startar vi 80 km på Isabergsritten.
På grund av min ryggskada.... och den stora saknaden av vår bortgångna Vän och Tävlingskamrat  GAPRO har vi gjort ett längre tävlings-uppehåll.

  
( Success  fick Silvermedalj på DM-Småland. Han blev 3:a i klassen och fick Best Condition.
Härmed har Success blivit tilldelad Best Condition TRE ggr på rad !


Ridtid:   05:28:24
Snitthastighet:   14,6 km/h                         

Göingeritten 2010 FEI-Klass CEI ** 120 km

Fredagen den 10 September åker vi ner till Glimmåkra i Skåne för att Förbesiktiga Success inför den internationella FEI-Klassen.
Vi skulle starta CEI ** 120 km, nästa morgon kl 06.30.
Success var mycket laddad när han klev av transporten. Han skrek o pratade med ALLA Hästar.... Visade upp SIN snyggaste stil ... Gjorde sig cool å´märkvärdig ...😎...
(Redan hemma dagen innan, efter vi hade badat honom, hade han "dansat runt" på gårdsplan ...... Han visste mycket väl vad som var på gång ........ T Ä V L I N G !)
Väl framme hos veterinärerna var han FÖR stimmig...... så vi fick vänta till sist för att överhuvudtaget kunna besiktiga honom. Vi han både ta en promenad ut från starten och en promenad in mot mål. Success slappnade av  lite och t o m  "Revirpinkade"  1 km från Startområdet. Sen gick det bra att besiktiga honom.

Nästa morgon - Tävlingsdagen - Dax för start....😲.... efter en god natts sömn.
Alla slingorna började med 900 meter ASFALT genom samhället Glimmåkra.  Att låta Success starta sammtidigt med de andra var inte att tänka på. Risken hade varit stor att vi hade gått omkull på den hala vägen. Så jag höll honom kvar på tävlingsområdet tills vi varken såg eller hörde när de andra hästarna smattrade iväg.
Efter en liten stund kunde vi skritta iväg ... och ....han höll sig förvånansvärt lugn ut dessa 900 meter ut till skogsvägen. När han sen fick börja trava så stimmade han lite, men höll sig förhållandevis "på mattan".......
Efter 1 mil var vi ifatt de två första hästarna ... Vi låg bakom dem ca 1 mil ...varvade ner ... kom in i andra andningen ... Sen ville Succe förbi ...Ok ...
- Gå, sa jag till honom ... och vi rullade förbi lugnt och fint. Därefter ökade vi avståndet bakom oss... Efter ytterligare en mil så var vi ifatt nästa två hästar. Vi låg även här en stund bakom och vilade lite.... Sen började Succe ligga på igen och ville förbi även dessa hästar... Helt OK... så länge han höll ett jämt o fint tempo. Sen fortsatte dagen på detta vis ända fram till sista Grind.
Efter 10 mil var han gaska trött. Han hade druckit bra hela dagen, även ätit bra i Grindarna. Han kändes jättefin att rida ... Gick på bra ... inga svackor ännu så länge. Men det var klart att han var lite trött (precis som jag) när vi red in i sista Grind. Vi kylde och fick ner pulsen till  60 slag - innan vi gick in till Vet....Veterinären lyssnade länge sen sa han: - Hästen har 68 slag/min ! Du får komma tillbaka inom 20 min för om-puls.
Det var bara att gå ut igen. Väl ute lyssnade jag och fick pulsen till  64 s/m.
För säkerhets skull kylde vi honom igen. Vid 60 s/m gick vi in igen ...
Men veterinären skakade på huvudet = 72 s/m. Sen kallade han till sig en annan veterinär som även han lyssnade = 60 s/m !
Vi fick trava upp ...Gjorde rigeway-test.... Det skilde bara några slag. De lyssnade på tarmljud ock allt annat. Allt var OK ! Vi blev godkända och fick gå ut till vilan. Men vi skulle vara tillbaka på Ree-Inspektion 10 min innan jag red ut på sista
slingan. När vi kom tillbaka till vilan så ställde han sig mitt över Höet och KISSADE.
Stackars Succe !   - Han hade hållit sig jätte länge ! 
Nu åt han å´ drack massor igen. Blev ompysslad, masserad mm mm. Även jag han byta tröja o äta lite.
Vi var fem stycken i täten nu ..... som skulle starta sin sista slinga nästan samtidigt.  Det blev genast riktigt spännande. Det var bara 19,7 km kvar.........
                   
                        Göingeritten 11 September 2010 Forts...

Göingeritten ...." Fortsättningen ...

Hittills har Succes och min genomsnitts-hastighet legat på 16,0 km/h.
Vi har bara en slinga kvar... på 19,7 km.
Vi är fem i täten......

Nu är vi inne i sista grind. Vi väntar på att få visa upp honom på Ree-Inspektion....
 

Men här tar det slut !   Pulsen har gått upp igen ! Så vi blir inte godkända utan får avbryta ritten här.....

En halvtimme senare kommer treeting- vet. ner till oss och kollar upp honom. Pulsen var låg och han mådde bra, men var öm på ryggen.
Jag tror att måste ha spänt sig länge - för att han var kissnödig - samtidigt som vi har galopperat ute på banan, och nu släppte det när han äntligen kunde kissa.
Veterinären sa att han mådde så bra nu, så vi behövde inte stanna över natten.

Bara en liten stund senare var Success sitt vanliga jag igen - Han gnäggade till alla hästarna och ville ut på banan igen !
Men tävlingsdagen var över för våran del. Vi stannade och tittade på prisutdelningen. Packade ihop alla saker. Sen gick vi upp till stallet där Succe fick vila o ta igen sig. Och vi tvåbenta fick en varm middag i oss.